Hvis du endnu har et bryllup til gode

Hvis du endnu har et bryllup til gode, så kan du med fordel læse videre

Hvis du endnu har et bryllup til gode, så kan du med fordel læse videre. Og hvis du allerede har overstået årets bryllupper, så læs alligevel videre, for du kan sikkert genkende nogle af de mange regler, man skal rette sig efter. Ifølge traditionen ankommer bruden og hendes følge som de sidste til kirken.

Se fotos fra en dygtig fotograf herbryllupskage viborg

Når bruden går ind i kirken går hun efter traditionen til venstre for den der giver hende bort. Når bruden når op til alteret stiller/sætter hun sig i venstre side. Brudekjolen er om noget et omdrejningspunkt ved brylluppet, så der er naturligvis også mange traditioner og symbolik forbundet hermed.

Brudebuketten købes af gommen

Brudebuketten købes af gommen som han får leveret til bruden. Det er gommen, der bestemmer hvilken buket bruden skal have. Hvis han er i tvivl om hvilke blomster og farver han skal vælge, så må han spørge sin kommende svigermor til råds.

Professionel fotograf i Sønderjylland

En brudekjole

En brudekjole må have alle farver i verden. Hvid symboliserer renhed og uskyldighed, hvilke ugifte ungmøer må siges at være. Derfor er der efterhånden bred enighed om, at en brudekjole bør være hvid. Du kan finde mange flere råd til, hvordan du finder den perfekte brudekjole.bryllupsfotograf struer

Man vælger selv om man har lyst til at bruge de bryllupstraditioner, som har fulgt mange brudepar igennem mange år. Spørgsmålet er, om man selv er overtroisk eller om man bare synes det er sjovt og sødt at have bryllupstraditioner som et indlæg i ens bryllup.

Når du skal giftes

Når du skal giftes, er der alverdens bryllupsritualer og traditioner, du skal overholde for at få et traditionelt og klassisk bryllup mange altid har drømt om. I denne guide vil der blive taget udgangspunkt i bryllupstraditionerne ved en kirkevielse.

Se billeder fra dygtig fotograf i Hørsholm

Mange betragter traditionerne som regler, men det er naturligvis op til dig, hvorvidt du ønsker at følge traditionerne til punkt og prikke. Det er helt naturligt, at I vil have den perfekte bryllupsmiddag og bryllupsfest.

Og naturligvis vil I gerne have, at alle jeres bryllupsgæster skal hygge sig og nyde den gode mad, dejlige vin, smukke taler og selskabet på jeres store dag. I vil gerne have, at jeres gæster skal huske brylluppet som en glædelig begivenhed. 

Det er slet ikke sikkert, at det er noget i vil have til jeres bryllup

Det er slet ikke sikkert, at det er noget i vil have til jeres bryllup, men i skal nok regne med at nogle af jeres gæster vil inddrage nogle af dem, hvis ikke i har gjort dem opmærksomme på, at dette ikke ønskes. I gamle dage havde man bryllupstraditioner, hvor brudens far gav bruden væk til hendes kommende mand.

Drømmer du om at give din mand en fræk morgengave?

Hvis bruden eller brudgommen forlader lokalet

Hvis bruden eller brudgommen forlader lokalet må mændene/kvinderne kysse den tilbageværende. Hvis det er brudgommen der skal kysses, er det også normalt at en spøgefugl fra mændene bruger en serviet som kyse og lister sig hen og kysser brudgommen. Dengang havde brudens far også mere at skulle have sagt og bestemte, hvem der kunne blive gift med hans datter. Den der ville giftes med hans datter skulle igennem ham først, for at få hans velsignelse. I dag bestemmer vi jo helt selv, hvem vi synes er den rigtige for os, og gifter os ud fra det. 

Få lavet et Bryllupsalbum

Bryllupsalbum: Efter brylluppet vælger mange at få lavet et bryllupsalbum. Nogle brudepar får både et stort album med billeder fra hele dagen, andre vælger blot et bryllupsalbum med de officielle bryllupsbilleder.Bryllupsalbum

Bryllupsalbum kan bestilles hos en bryllupsfotograf, eller man kan lave et selv. Der er også mulighed for at få lavet et bryllupsalbum på internettet, dette kræver selvfølgelig at bryllupsbillederne er digitale.

Et kirkebryllup

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Og så handler det om kristen tro, håb og kærlighed. Hvad sker hvornår? Her kan du læse om bryllupsritualet trin for trin. Alle brudepar taler med præsten før deres kirkebryllup. I vælger salmer og drøfter alt det praktiske i forbindelse med vielsen.

Inden I kan blive viet i kirken

Inden I kan blive viet i kirken er der nogle praktiske forberedelser. Her er en liste over de ting, som skal gøres. Her kommer vores guide til, hvilke brudekjoler der klæder lige præcis din kropstype – men husk at ingen kroppe er ens, og hvis ikke du finder din kropstype her, så prøv om du kan genkende nogle af karaktertrækkene ved din krop i de andre typer. Det er som oftest den kropstype, hvor du har flest ligheder, der passer til dig. I kan selv være med til at vælge de salmer, der skal synges i kirken til jeres bryllup.

Der er ingen regler, når det kommer til dit bryllup

Der er ingen regler, når det kommer til dit bryllup. Du skal se ud, lige som du vil, og hvis det betyder, at du har lyst til at gå ned ad de bonede kirkegulve i et neonfarvet joggingsæt, eller er mere til åbne landskaber og en kjole lavet af hvidt pergamentpapir, så er du fri til at gøre det. Det er dit – okay, jeres bryllup – og hvad end der gør jer glade, skal I gøre.

Drømmer I om at blive viet på et særligt sted?

I skal giftes og holde jeres drømme bryllupsfest. Spørgsmål som hvilken brudekjole der passer bedst til dig, og hvilket sted I skal holde bryllupsfesten, melder sig. Med andre ord den perfekte bryllupsfest kræver god planlægning og mange overvejelser, og et af de spørgsmål mange kommende brudepar ofte er i tvivl om, er hvorvidt, der skal børn med til brylluppet. Eller vil I gerne vies i jeres have eller hjem?

Et bryllup mellem to af samme køn

Et bryllup mellem to af samme køn foregår næsten som et bryllup mellem mand og kvinde. Mange par bliver gift på rådhuset, men vælger senere at gå i kirken og få velsignelsen. Skal far følge bruden op ad kirkegulvet? Og hvem skal sidde hvor i kirken? Læs mere om bryllupsfotografering

Brudevalsen

Brudevalsen indebærer, at brudeparret danser alene, mens gæsterne danner ring om dem og klapper. Gradvist gøres kredsen mindre indtil, der ikke længere er plads til at danse, hvorefter brudeparret kysser hinanden og resten af selskabet tilslutter sig dansen. Den første egentlige bryllupstaler er brudens far. Han skal takke datteren for barndommen og byde brudgommen velkommen i familien.

brudevals vejle