Fyrværkeri med farver og brag til dit bryllup

Fyrværkeri med farver og brag til dit bryllup, er noget af det fedeste, men heller ikke det billigste

Fyrværkeri med farver og brag til dit bryllup, er noget af det fedeste, men heller ikke det billigste. Det er flot, det er festligt – og det er farligt! Hvad kræver et ordentligt fyrværkerishow til sit bryllup og er fyrværkeri overhovedet lovligt i forbindelse med et bryllup. Fyrværkeri i forbindelse med et bryllup, er vanvittigt romantisk.

Fyrværkeri med farver og brag til dit bryllup

gør-det-selv

I modsætning til så meget andet planlægning og gør-det-selv til bryllup, kan man virkelig komme galt afsted, hvis man som privatperson står for fyrværkerishowet til bryllup. Dels er det almenviden at, alt for mange personer pådrages alvorlige kvæstelser, som følge af fyrværkeriskader, omkring nytår.

Og et bryllup skal helst ikke huskes som den dag, Morten mistede fingrene og fik glasøje! Det er da også ulovligt at affyre fyrværkeri uden for nytårssæsonen fra 1.december til og med 5. januar, uden særlig tilladelse.

Skal der affyres fyrværkeri til jeres bryllup

Skal der affyres fyrværkeri til jeres bryllup, skal der udvises stor forsigtighed. Iflg. Politiet og fyrværkeriloven er det som udgangspunkt kun tilladt at anvende fyrværkeri i perioden 1. december til og med 5. januar.

Det er forbudt at affyre fyrværkeri inden for 100 meter af nåletræsbevoksning, lyngklædte arealer eller anden brændbar vegetation, bygninger med let antændeligt tag, f.eks. stråtag, stakke eller andre oplag af let antændelige materialer, landbrugsbygninger med dyrehold, hundekenneler og andre dyrehold samt arealer med udegående dyr.

Er der tale om affyrring af raketter, skal afstanden være 200 meter! Der må heller ikke affyres raketter inden for 10 meter fra åbninger i bygninger, f.eks. porte, døre og vinduer.

Vær også opmærksom på at de ovenstående afstande skal fordobles, hvis vindretningen blæser mod én eller flere af ovenstående særligt udsatte områder. Alle disse regler har en professionel fyrværker styr på.Skal der affyres fyrværkeri til jeres bryllup

Har man ikke tilladelsen i orden på forhånd

Har man ikke tilladelsen i orden på forhånd, kan pengepungen også lide stor skade. En bøde for overtrædelse af fyrværkeriloven eller affyrring uden den fornødne godkendelse/tilladelse til anvendelse af fyrværkeri, overstiger prisen for en professionel fyrværker – og det endda inkl professionelt fyrværkeri!

Ikke 2 bryllupper er ens i Danmark

Fyrværkeri måske den helt rigtige løsning

Har bruden allerede fyret den af med brudekjole, brudesko, brudehår, makeupartist, brudenegle og alt det andet bryllupstilbehør, så er fyrværkeri måske den helt rigtige løsning og en flot afslutning på et bryllup, hvis også brudgommen skal have lidt lir. Vi ser nærmere på reglerne for affyring af luftbomber, raketter, kinesere og sole.

Læs også: