Toastmaster – Men hvordan

Det er toastmasterens ansvar at alle taler, sange og øvrige indslag, præsenteres

Det er toastmasterens ansvar at alle taler, sange og øvrige indslag, præsenteres og afvikles i den rigtige rækkefælge, ligeledes har toastmasteren ansvar for at tidsplanen overholdes, således at der kan danses brudevals inden midnat.

Læs også: Hvorfor vælge en dygtig bryllupsfotograf?

Det betyder ulykke, hvis ikke brudevalsen danses inden midnat – og det vil man helst ikke have på samvittigheden. Der kan både være en bryllupstale og en sang i et enkelt indslag. Alle indslag koordineres i tæt samarbejde med overtjeneren eller køkkenet, ellers risikerer man at bryllupsmaden når at blive kold, eller at desserten smelter, før den bliver serveret for bryllupsgæsterne.

Ved et bryllup er der en meget fast talerække

Ved et bryllup er der en meget fast talerække. Først byder brudeparret velkommen. Det kan også være gommen eller bruden. Dette kan også gøres i forbindelse med velkomstdrinks ved ankomst til feststedet. Det er hér man toastmasteren præsenteres, men ofte vil toastmasteren også være nævnt med navn og kontaktoplysninger i bryllupsinvitationerne.

En toastmaster må gerne underholde

En toastmaster må gerne underholde, uden at kamme over eller tager fokus fra talerne. Hver enkelt præsentation er kortfattet og præcis. Det er vigtigt at toastmasteren ved præcis, hvilken forbindelse taleren har til brudeparret, da dette er en del af toastmasterens præsentationen af taleren. Når man er toastmaster, kan det være en god ide at holde en rød tråd. Det kan f.eks. være at præsentationerne er skrevet på små korte vers eller rim. “Dagens syvende taler er Ole, som har kendt brudgommen fra skole, de har kendt hinanden længe og sammen tjent frygtelig mange penge”.

Hvis man skal holde en rød tråd, er det vigtigt at være velforberedt

Hvis man skal holde en rød tråd, er det vigtigt at være velforberedt. Man kan som toastmaster ikke sætte sin lid til at man kender det reelle antal af taler og sange, før 30 min før bryllupsmiddagen. Der vil ofte være bryllupsgæster, som har glemt at meddele at de har forberedt et indslag. Selvom toastmasteren har lavet en snorlige talerække, er det ikke velset at udelukke bryllupsgæster, som ønsker at få ordet.

Så snart man tildeles den ære, at være toastmaster

Så snart man tildeles den ære, at være toastmaster, er det en god ide at tale med det kommende brudepar om deres ønsker og forventninger til rollen. Toastmasteren bør rekvirere en tidsplan, kontaktoplysninger til feststedet, gæsteliste med en kort beskrivelse fra brudeparret om hvem de enkelte gæster er, hvem der er par, hvor de kender dem fra osv.

Læs også: En toastmaster holder også en tale

I korte træk, skal toastmasteren sørge for at få alle de oplysninger der skal bruges, for at kunne føle sig velforberedt til brylluppet. En toastmaster bør være tilgængelig for bryllupsgæsterne før brylluppet, så der kan koordineres og forberedes så meget som muligt, inden selve bryllupsdagen. Her er det oplagt at kontaktoplysninger til toastmasteren, forefindes i bryllupsinvitationerne.

En toastmaster bør også vide hvor længe, han/hun anses som værende ansvarlig

En toastmaster bør også vide hvor længe, han/hun anses som værende ansvarlig, for koordineringen mellem brudepar, bryllupsgæster og feststedet. Er det under bryllupsreceptionen, ved indlogering af bryllupsgæster, servering af natmad – eller er det “kun” under selve bryllupsmiddagen.

Der er ingen regler for hvor mange taler og sange der må være til et bryllup

Der er ingen regler for hvor mange taler og sange der må være til et bryllup og det sker til tider at der er så mange, at bryllupsmiddagen afbrydes, for at dansebrudevals inden midnat, hvor efter man sætter sig til bords igen. Dette skal dog helst undgåes, da der efter bryllupsmiddagen også er en tidsplan der skal holdes, bryllupskage skal skæres, der kan være band eller DJ, natmad mv.