Rolig bridezilla – det går nok

Sommerfugler i magen før den store dagen? Det er helt normalt at nervene er litt i ulage før en så stor og viktig dag, det hører med! Husk bare at det meste av det vi mensker går rundt og bekymrer oss iver, aldrig blir virkelighet.

Dessuten – om ikke alt følger planen ett hundre prosent, betyr det forsvinnende lite i den store sammenheng. Et bryllup skal være en gledesfest – ikke en eksamen i etikette og vellykkethet! Selskapet markerer innledningen på et forhåpentligvis livslangt samliv som langt fra er ivhengig av om brudgommen snubler i ordene i talen sin eller for den saks skyld – om bruden snubler i sløret.

Det siste er det store marerittet for de fleste av oss damer, men aldri har vi hørt om noen som har gjort det. Man er så fokusert på nettopp den biten at det skjer i hvert fall ikke! Og skulle du være den første, er nok mannen din like glad i deg for det!

planlegge bryllupet!

Se flotte billeder fra Hotel Marienlyst

planlegge bryllupet

Nei, i stedet for å plage seg selv med anker om alt som kan gå galt, skal du planlegge bryllupet så godt du kan. Søk råd hos venner og familie og ta imot all den hjelp du kan få. Når alt er vel tilrettelagt så får skjebnen sørge for resten – da er det ikke din “skyld” dersom det skjer noen små uhell. Finn ut hva som er lelt nødvendig å gjøre for det bryllupet du og din kjære ønsker og sett opp et tidsskjema som dere følger systematisk.

Det lønner seg å starte i god tid slik at nan slipper det nerveslitende stresset tampen. Fokusér på at dere gleder dere og at denne gleden skal gjennomsyre hele festen. La aldri bryllupet bli et pliktløp som henger over dere og som dere nesten gruer dere til, da er det edre å velge en enklere form for feiring. Beregn dere god tid slik at dere har anledning til å gjøre helt andre ting innimellom – som å gå på kino, dyrke fritidsaktiviteter, og så videre. Her som ellers i livet gjelder det å holde seg i god fysisk form og å spise sunn mat, da blir man gladere og orker mer. 

Kvelden før bryllupet

Senk skuldrene

Når alle de ti tusen detaljene er lagt til rette for en fin fest, har dere gjort det dere skal og bør så langt det er mulig konsentrere dere om å slappe av og glede dere. Da kan dere senke skuldrene med god samvittighet og gå en tur i parken eller skogen. Husk å slå av mobiltefonen slik at dere får være i fred! Og husk også at kroppskontakt er beroligende…

Mange med stive skuldre og stressnakker synes det er en vidunderkur å koste på seg en aromamassasje. Andre ynes det er godt å koble av med litt meditasjon. Velg det som passer dere best. 

Smukke Livø og smukke bryllupsbilleder

bryllup

Kvelden før brylluppet

Kvelden før bryllupet er du nærmest programforpliktet til å slappe av og legge deg tidlig – ingen, og aller minst deg selv, ønsker en sliten og trett brud! Den beste skjønnhetskuren er som kjent en god natt søvn og man vil jo gjerne være litt opplagt til den store dagen også. Det som ikke er gjort kvelden før, er antageligvis ikke så viktig heller! Ta deg et langt, velduftende og deilig karbad eller en god, varm dusj. Etter dusjen sørger du for et fotbad. Kos deg på badet mens du gleder deg til dagen etter da du skal ta på deg den nydelige kjolen. Legg frem kjole, smykker og sko og vit at i morgen vil du være på ditt aller vakreste og garantert selskapets midtpunkt!

Se billeder fra Nykøbing Mors bryllup

Mange kvier seg til nettopp dette å være i sentrum for oppmerksomheten, men når får du anledning til å være det igjen på en så positiv måte? Alle rundt deg gleder seg på din og brudgommens vegne og ser på dere som et flott par. Alle elsker å bli bedt i bryllup og ingen er kritiske på en sådan dag. Prøv å samle deg om en fin roman eller lytt til avslappende musikk. Pust rolig, la humla suse og tenk på at om noen få timer er dagen snart der som du og din elskede har sett frem til så lenge. Legg deg tidlig, tenk på mannen i ditt liv, drøm søte drømmer og vit at alt går bra.

Kvelden før den store dagen

Kvelden før den store dagen

Kvelden før den store dagen: Ta et langt, velduftende karbad. Eller en god dusj etterfulgt av fotbad. 

  • Les en fin roman eller lytt til avslappende musikk. Eller se en romantisk film. 
  • Drikk en kopp beroligende urtete eller et lite glass rødvin. 
  • Snakk med bestevenninnen din i telefonen. Sammen går dere igjennom morgendagen. Antagelig har hun også nerver fordi hun er forlover og skal holde tale. Demp hverandre ned med å bli enige om at dette er da bare noe å glede seg til! 
  • Pust rolig – dersom det gjenstår noen forberedelser nå, får andre sørge for at det blir gjort! 
  • Husk at nesten alt vi bekymrer oss over, aldri skjer i virkeligheten. Du snubler ikke i brudesløret! 
  • Legg deg tidlig, tenk på mannen i ditt liv, drøm søte drømmer og vit at alt går bra!

Vil du vide mere?