Inspirasjon til bryllupskaken

Når middagen er over, serveres det kaffe ved mindre bord – ofte i et annet lokale. Her er der ingen bordsetting så gjestene kan sette seg, hvor de har lyst. Foruten alminnelige småkaker har kransekaker med et brudepar i toppen i mange år været det tradisjonelle tilbehør til kaffen. Mange steder er den begynt å bli satt til side av bryllupskaken. Inspirasjon til bryllupskaken har vi hentet i England, USA og syd Europa.

Se flotte billeder af bryllupskager

bryllupskaken

skjærer kaken

Her er det festens høydepunkt når bruden med brudgommens hånd over sin skjærer kaken, og de spiser de første to munnfuller av samme stykke. Deretter skal helst alle gjestene smake kaken, fordi det varsler ulykke for såvel gjester som brudepar, hvis kun en enkelt ikke spiser av kaken.

Hvilken bryllupskage skal i vælge?

En bryllupskake skal være bakt av det fineste mel

En bryllupskake skal være bakt av det fineste mel

En bryllupskake skal være bakt av det fineste mel og full av gode saker som nøtter, mandler, marsipan, sjokolade, honning etc. Jo større kake, jo bedre kake. Spesielt er det at jo høyere den er jo flottere er den. Kakens ingredienser er symbol på fruktbarhet og overflod, og dens kvalitet og størrelse er proporsjonal med den lykke den vil bringe brudeparet.

Læs flere artikler: