Romantisk eller sexet?

De fleste vet sånn noenlunde hvilken stil som passer en selv. For dem som er i tvil, kan det lønne seg å spørre venner om hvordan man blir oppfattet i det daglige.

Det er ikke sikkert at den sporty guttejenta skal kle seg i den mest romantiske prinsessekjolen. 

På den annen side kan nettopp bryllupet være den perfekte anledningen til å gjøre akkurat det! Det de fleste vordende bruder er opptatt av, er å fremheve det feminine.

Og det kan man gjøre i nær sagt hvilken stil man velger. Mange skjønnhetssalonger, brudesalonger og fargeanalyseinstitutter står beredt til å gi gode råd når det gjelder hvilke farger du kler, riktig fasong for deg på brudekjolen, type utringning og hårfrisyre. De ser også på hva slags personlighet du har med hensyn til den stilen du bør velge.

Hils på den professionelle fotograf i Nordjylland

prinsessekjolen

Regler uansett stil

Tradisjonen sier at bruden skal ha noe nytt og noe gammelt. Den skikken kommer av at hun er på vei inn i en ny epoke i livet sitt. Det gamle skal minne henne om hennes tidligere tilværelse, mens det nye representerer den krets hun fremover vil tilhøre. Hun skal også bære noe i blått, fordi blåfargen symboliserer bestandighet i ekteskapet. Ofte velger dagens bruder blå strømpebånd. På 1600-tallet knyttet de engelske brudene fargede bånd på brudekjolene og et par av båndene måtte være blå. De unge mennene rev av de blå sløyfene og gikk med dem som lykketegn i hattebremmen. 

Bruden skal også ha noe rødt på seg for å holde det onde borte ifølge overtroen. Ikke minst er rødt kjærlighetsfargen fremfor noen. Fra gammelt av heter det seg også at bruden aldri selv må sy brudekjolen. Like så mange sting som hun syr på kjolen, vil det nemlig falle tårer i ekteskapet. Helst skal brudekjolen gjøres ferdig umiddelbart før bruden kjører til kirken – men de færreste har nok nerver til det!

Eventfotograf til jeres næste event og fest

vielsen og fotograferingen

Uskyldig og romantisk

Til den virkelig romantiske brudekjolen bærer man slør eller har blomster i håret. Den kristne kirke frernhevet tidlig sløret som selve symbolet på sømmelighet, tukt og bluferdighet. Sløret kunne bare bæres av de jomfruer som ble viet til gud, eller til dydige unge kvinner som giftet seg for første gang. Fremdeles assosierer man slører til ungdom og uskyld. Forløperen til sløret var en enkel myrtekrans i håret som de moteriktige brudene pyntet seg med i Frankrike tidlig på 1700-tallet. 

Kjolene dengang var hvite, lange og enkle. Skikken med hvite kjoler og krans i håret beveget seg langsomt oppover til Norden via overklassen. Etter en tid avløste krans og slør den mye brukte brudekronen. Dagens romantiske brud velger blonder og perler, rysjer og gjerne brusende skjørt og slør.

Eventfotograf til jeres næste event og fest

Romantisk hulder i bunad

Velger du å gifte deg i bunad, gir du bryllupet ditt et sus av tradisjoner, verdighet og storhet. En bunadskledd brud tar seg alltid godt ut. Antrekket kan også ha en touch av “romantisk hulder” dersom hun for eksempel bærer brudekrone eller blomsterkrans over utslått hår. Mange kler bunadsfargene bedre enn kritthvit brudekjole. Blomsterbuketten kan være enkel når man har på seg den fargerike bunaden.

Prinsessekjolen

Drømmekjolen er for mange ensbetydende med blendende hvit kjole i prinsessefasong. Ikke alle Uer denne fasongen like godt. Som alltid ved valg av brudekjoler er det lurt å rådføre seg med andre, enten med betjeningen i brudesalongen eller med en god venninne. Men ikke med kjæresten, for han skal ikke se kjolen før du skrider opp kirkegulvet! Kler du den type kjoler, er det bare å skride oppover kirkegulvet og nyte gispene fra forsamlingen! Hvorvidt du vil ha slør eller blomster i håret, velger du selv. Til denne kjolen kan du virkelig slå deg løs når det gjelder brudebukett her kan alt være overdådig!

Bryllupsfotograf Sophienberg slot bryllup på Sjælland

Bryllupsfotograf Sophienberg slot bryllup på Sjælland

Elegant og stil

For noen blir “bløtekakekjolene” litt i meste laget. De føler seg mer hjemme i klassiske, enkle, rene linjer med utringning som følger ansiktsformen. Smykkene er også tradisjonelle – perler og diamanter. Brudebuketten består gjerne av roser og liljer. Tidløse, klassiske kjoler behøver slett ikke være kjedelige – de kan derimot se svært sofistikerte ut. Dessuten kan disse modellene lettere gå i arv til neste generasjon og man slipper å smile litt beskjemmet av brudebildet når man ser på det i ettertid. Disse kjolene går nemlig aldri av moten.

Sporty brud

Den sporty jenta liker ikke dilldall. Hun velger en enkel kjole og dropper sløret. Ofte har hun en kort, sporty frisyre og ønsker ikke blomsterpynt i håret sitt, heller. Hun bærer enkle smykker i halsen.

kreative bryllupsbilleder ved Sophienberg slot

Fargerik brud

Føler du at “den kritthvite drømmen” blir litt for søt for deg som type og at bunaden heller ikke er din stil, er det lov å velge kjole med farge! Mange synes ikke de kler hvitt og mange har “lært” at de ikke kler det gjennom fargeanalyse. Det er ikke lenger så uvanlig å ha rødt, kjærlighetens farge, på kjolelivet og den dramatiske velger kanskje hele kjolen i denne fargen – eller til og med i sort. Hun velger et utradisjonelt slør eller kan hende en bredbremmet hatt.

https://www.voresstoredag.dk/bryllupslokaler-i-koebenhavn/

Man kan selvfølgelig også ha blått, som er bestandighetens farge eller hvilken som helst farge man liker. Da velger man en mer personlig stil og kanskje brudgommen setter pris på nettopp det – at du tør å være personlig og gå dine egne veier også når du skal stå brud.

Populære bryllupslokaler i København

Sexy og frekk

Det finnes også brudekjoler for dem som ønsker å kle seg sexy – i kort kjole eller lang kjole med høy splitt eller dristig utringning. Til minikjolen tar hun en kåpe over for å være kledd i kirken. Utringningen er dyp, kanskje med en transparent overdel hvor BH’en synes igjennom. Hun er sterkt sminket, har rufsete hår og strømpebånd som synes. Høye hæler på skoene eller høye støvler. Så gjelder det bare å finne ut hva slags type du selv er, eller gjerne vil være. Det viktigste for enhver brud – uansett hva slags stil du velger for dagen – er imidlertid at du bærer en kjole du kler og føler deg vel i!

Vil du læse mere?